csik-udv hsz-csik

MICFALĂU

 Din apele minerale din Micfalău se pot face clătite, datorită conţinutului bogat în bicarbonat. În localitatea cunoscută şi datorită carierei de piatră în trecut funcţiona şi o fabrică de sticlă.

Ştiaţi că la Micfalău chiar şi bicicliştii au monument? Monumentul a fost ridicat în memoria acelor biciclişti care pe timpul dictaturii, sub conducerea profesorului Fejér Ákos au ajuns la Rodosto (Techiradag, Turcia).

Este o comună pe valea Oltului. Numele localităţii vine de la familia de conţi Mikó care deţineau în proprietate întreaga zonă. Vechiul atelier de sticlărie a fost amplasat aici, datorită pădurilor întinse de fag.

Atracţii turistice:

  • Biserica romano-catolică (1826-1832).
  • Monumentul eroilor din faţa Primăriei localităţii.
  • Monumentul bicicliştilor. Monumentul a fost ridicat în memoria acelor biciclişti care pe timpul dictaturii, sub conducerea profesorului Fejér Ákos au ajuns la Rodosto (Techiradag, Turcia).
  • Biserica ortodoxă. În interiorul acesteia pot fi admirate picturi murale specifice bisericilor în stil bizantin.

O curiozitate locală sunt izvoarele acide utilizate şi ca ape cu proprietăţi curative. Apa minerală sărată (Sósborvíz) este atât de bogată în bicarbonat încât gospodinele din localitate o utilizează la dospirea cozonacului.

Sursă: www.kvmt.ro

 

Magyar | Română