csik-udv hsz-csik
Húsz éve a vendégek szolgálatában! (6. szám, 2011 tél)

Tribel Istvánnal, a Tribel FF vendéglő és a Budmil üzlet tulajdonosával beszélgettünk.

Tribel István egy ismert vendéglátó Háromszéken, hiszen nemcsak sepsiszentgyörgyi éttermébe várja a turistákat, hanem Sugásfürdőn, a sípálya mellett egy kávézót is működtet, övé a Budmil márka egyetlen hivatalos képviselete Romániában. És emellett a Kiwanis szervezetnek is tagja. 

- Mióta foglalkozik vendéglátással?

1992-től dolgozom ezen a területen. Már húsz éve létezik a Tribel FF vendéglő itt Sepsiszentgyörgyön. Én 1992-ben kezdtem el dolgozni az édesapám mellett. Azóta persze a vendéglő kínálata sokat bővűlt. Az étteremnek a pizzázó része 1994-ben indult első pizzázóként Sepsiszentgyörgyön. Ezzel a résszel az öcsém foglalkozott, miután Magyarországról hazaköltözött. Három évünkbe telt megszerettetni a helyiekkel a pizzát. 1997-ben tovább bővültünk, a meleg asztalt megdupláztuk és hideg asztalt is tettünk be a kínálatba.  És büszkén mondhatom, hogy ma már naponta 47 féle ételt kínálunk a vendégeinknek. 

A cateringünk is jól működik, rendezvényekre való kiszállást is vállalunk. Sokáig mi voltunk Sepsiszentgyörgyön az egyetlen olyan engedéllyel rendelkező vendéglő, aki házhoz szállíthat. Ez a szolgáltatás még ma is nagyon jól működik, de persze a válság azért mindenre érezhetően rányomja manapság a vasfogát...

- Hogyan jött létre a sportüzlet?

Sepsiszentgyörgyön 2000-ben nyitottuk meg a sport üzletet, és azóta a Budmil márka egyetlen hivatalos képviselete vagyunk Romániában. Ugyanakkor Rossignol márkaképviselet is vagyunk, a téli és a nyári sportokra egyaránt kínálunk minőségi felszereléseket és ruházatot. 

- Mi is az a Kiwanis, és mióta tagja Ön ennek?

A Kiwanis egy globális szervezet. Neve az amerindian szóból ered, jelentése „Mutasd meg magad! Mutasd meg, hogy ki vagy!“ A szervezet székhelye Indianapolisban van, és a gyerekek szolgálatában működik.
Én 2007-től vagyok tagja a helyi Kiwanis-nak, 2008-tól az elnöke voltam egészen idénig. Jelenleg a Kiwanis szervezet országos alkormányzója vagyok, és ennek keretében hat csapatról felelek.

2002-től létezik ez az egyesület Sepsiszentgyörgyön, azóta sikerült 1500 kiemelkedően jó tanulón, ugyanakkor rászoruló gyereken segíteni. Az évek során Kiwanis ösztöndíjat is létrehoztunk, amelyet minden líceum legkiemelkedőbb diákjai kaphatnak meg év végén, és sikerült az utóbbi három évben egy komolyabb összeggel is hozzájárulni a tanulmányaik folytatásához, az egyetemi felvételijük segítéséhez. Minden iskolai évkezdéskor tanfelszereléssel, Karácsonykor és Húsvétkor pedig egy kis pénzösszeggel, ajándékkal segítjük a gyerekeket. Az összegek az adó felajánlható két százalékából és segélykoncertek bevételeiből gyűlnek általában.

Sajnos világszerte egyre jobban fogy azok létszáma, akik bekapcsolódnak az ilyen szervezetekbe, de itt nálunk sok a támogató, főleg a tagok által, és nálunk szerencsére ezek száma még nem mutat csökkenő tendenciát. Jelenleg 22 tagunk van, sokkal inkább lelkesebb, mint pénzesebb emberek. Nemrég tartottunk egy jótékonysági bált is, amit ezután minden évben meg szeretnénk ismételni. Most zajlik a pénzgyűjtés a karácsonyi ajándékokra, segélyekre és tavasszal egy koncerttel is szeretnénk jelentkezni, amit gyerekekkel szervezünk, természetesen a gyerekekért. 

- A téli időszakban milyen kedvezményekkel várja vendégeit?

Természetesen szeretnénk megajándékozni azokat, akik betérnek hozzánk a téli ünnepek alatt. A vendéglőben a meleg konyha részlegünkön minden 15 lejes rendelés után ajándék üdítőt kap a vendég, a pizzázóban pedig minden helyben elfogyasztott pizza után jár egy sütemény, amit Trifinnek neveztünk el. Ez jellemzi az ünnepeket a Tribel FF vendéglőben és pizzázóban. A Budmil sportüzletben is kedvezményekkel várjuk a vásárlókat. Minden 100 lejes vásárlás után egy eredeti DVD-t adunk ajándékba.  Sugásfürdőn az Apreskinél várjuk a havat, felkészültünk a síszezonra. Sajnos egyelőre a havazás hiányában hétvégente vannak csak vendégek, és akkor is kevés, de bizakodóak vagyunk, hiszen csak most kezdődött el a téli szezon. Melegítő italokkal, valamint harapnivalóval és napi menüvel várjuk a vendégeket Sugásfürdőn.

- Mi a véleménye a Szabadidőkalauzról, fontosnak tartja-e a kiadványt?

Fontosnak tartom az ilyen jellegű kiadványok létezését. Sajnos a reklámköltségeimet a pénzügyi válság miatt jelentősen le kellett faragnom. Azonban egy jó vállalkozás lelke a reklám. A Szabadidőkalauzzal megtartottam a kapcsolatomat, mert pont azt a réteget célozza meg, akiknek én szeretnék reklámozni.

Keresés a honlapon:
Magyar | Română