csik-udv hsz-csik
Minőségi ruházat a Sugás áruházban (19. szám, 2015 tavasz)

A tavasz beköszöntével mindenki jobban kezd odafigyelni a ruházatára, a meleg idő megérkezésével sokan indulnak útnak egy-egy új blúz, fehérnemű vásárlására. A minőségi ruházat fontosságáról és az idei év színéről a Pöttyös Kft. tulajdonosával, Lakatos Máriával beszélgetett munkatársunk, Török Noémi.

- Mikor és milyen céllal indította el az üzletet?

A cégünk több mint két évtizede van a piacon, először 19 négyzetméternyi felületen kezdtünk ruhákat árusítani itt a Sugás áruházban és jelenleg 120 négyzetméteren vagyunk megtalálhatóak, ami egy elég nagy fejlődésnek mondható. Nekem ez volt a szakmám, tehát nem úgy voltam mint sokan, hogy más területről kerülnek bele a divat világába. Az üzlet létrehozásának másik oka pedig az, hogy mindig is szerettem a divatot, így számomra ez egy nagyon testhezálló feladat.

- Milyen változások történtek az indulás óta?

A legnagyobb változás az a terület nagysága. Ezen kívül a termékskálában is történtek bővülések. Először csak készruhával indultunk, azután vettem át a Sugás RT-től a fehérneműt, a Triumph-ot. Persze ezen belül is bővültünk. Behoztuk a Lisca termékeit, amely egy szlovén fehérnemű, és nagyon jó minőségű. Megtalálható még nálunk a Naturana, amely német származású és a Vamp görög pizsamák, hálóingek, ez utóbbi termék máshol a környéken nem található meg. Amit mi árulunk a Sugás áruházban, annak a kilencven százaléka csak nálunk található meg a városban.

Hazai termékeket forgalmazunk, főleg a készruhában, úgyhogy hazai, itthon gyártott minőségi készruháink vannak, úgy kötött áru, pamut blúzok, trikók, pizsamák, mint a férfi ingek tekintetében. 

- Kik a vásárlók? Turisták szoktak-e vásárolni Önöknél?

Turisták itt nálunk Szentgyörgyön nem igazán fordulnak meg, vagyis mi nem észleljük. Viszont azok a turisták át szoktak jönni, akik Kovásznán nyaralnak vagy telelnek.
A mi vásárlóink leginkább Brassóból jönnek, mivel az árak nálunk jóval alacsonyabbak ugyanazon termékek esetében. Olyan személy is van, aki Câmpináról jön rendszeresen pizsamát venni.
Természetesen legtöbben nők vásárolnak, ők jobban odafigyelnek az öltözködésre, mint a férfiak. Nők részére nagyobb is a kínálat, az üzletünk hetvenöt százaléka inkább női áru. Férfiak részére inget, kötöttárut, fehérneműt, öltönyöket kínálunk.

- Melyek a legkeresettebb termékek?

Ez szezontól függ. Tavasszal kezdik el vásárolni a fehérneműket, kezdenek a nők jobban odafigyelni erre, mert jobban látszik a lengébb ruha alatt. Elkezdődik az estélyi ruhák, gála kosztümök, férfi öltönyök beszerzése is, mivel elindul az esküvők áradata. A fürdőruhák idei kollekcióját meg szoktuk kapni már áprilisban. Jelenleg érkeztek egyrészes fürdőruhák a Naturanatól promóciós áron, azok részére, akik a környéken levő wellness központokat szeretnék igénybe venni.

- Melyek lesznek az idei év színei?

Konzultáltam már ebben a témában a ruhatervezőkkel, cégekkel. Az idei évre a rothadt meggy szín és inkább az őszi színek dominálnak, továbbra is divat a kék-zöld kombináció, valamint az élénk piros. Ezen kívül a denim, azaz a farmerutánzat is megtalálható az idei kollekciókban. A virágminta az idén is divat, most nagyobb változatban.

- Mekkora az érdeklődés a minőségi ruhák iránt? Miért fontos a minőség?

A minőségi ruha elsősorban azért fontos, hogy védjük a bőrünket. Fontos, hogy egy olyan pizsamát viseljünk egész éjjel, aminek mosással nem kopik a színe, mert a festékanyag a viselés során is behatol a bőrünkbe. A minőséget mi azért tartjuk nagyon fontosnak, mert az egész városban leginkább gyengébb minőségű termék található meg, ami nem is belföldi termék. Talán a megyében az egyedüli üzlet vagyunk, ahol ekkora válasz-tékban csak minőséget árulunk.
A visszajelzések alapján megállapíthatjuk, hogy vannak olyan vásárlók, akik csak nálunk szeretnek vásárolni bizonyos termékeket, mert amit innen vesznek, az tényleg tartós. Drágább is persze, mert ami jó, annak az ára is magasabb, de cserében többet is tart, mint egy gyengébb minőség.

- Mit ajánl a vásárlóknak a tavaszi hónapokra?

Mi majdnem minden nap kapunk árut, hol fehérneműt, hol készruhát. Fel vagyunk készülve a tavaszra, mindenki megújíthatja a ruhatárát egy-egy hangulatos szoknyával, blúzzal, elég nagy választékban vannak estélyi ruhák, gálablúzok, office és gála kosztümök. A fürdőruha kollekció is hamarosan érkezik, olyan nagy választékban, hogy mindenki talál magának valót, és árban is nagy a választék, például a Naturana fürdőruhákról elmondhatjuk, hogy olcsó és jó.

- Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Elsősorban, bármilyen nehéz és bármennyire nincs pénz, a minőséget meg kell tartanunk. Ezen kívül a vásárlókat kell meggyőzni, hogy minőségi terméket vásároljanak és azt megbízható ruhakészítőtől. Az üzenetem az olvasóknak, hogy vásároljanak kevesebbet és a saját egészségük érdekében válasszák a minőséget!

Keresés a honlapon:
Magyar | Română