csik-udv hsz-csik
Fotózni szenvedélyből (23. szám, 2016 tavasz)

A fotózás, a fényképezés a mindennapjaink része, megörökíti nekünk az emlékezetes pillanatokat, viszzaidézi a szép élményeket. Éppen ezért egyre többen választják hobbijuknak a fotózást, vagy vesznek egy fényképezőgépet, és kis idő elteltével már komolyabban kezdi érdekelni őket a dolog. Mégis a leginkább fontos események, családi pillanatok megörökítését szeretjük szakemberre bízni. Ezek professzionális dokumentálását tűzte ki célul a sepsiszentgyörgyi EternalFeelings fotóstúdió, vagyis Kristó-Gothárd Hunor és felesége Noémi. A képeikkel persze nemcsak dokumentálni szeretnének, hanem hűen mesélni, és érzelmeket közvetíteni.
A kezdetekről, a mindennapi munkáról és a házastársi együttdolgozásból adódó előnyökről kérdezte a stúdió megálmodóját, Kristó-Gothárd Hunort munkatársunk, Bezsnei-Török Noémi.

- Mióta létezik és milyen indíttatásból létesült az EternalFeelings?

Az EternalFeelings 2010-ben jött létre, amikor úgy döntöttem, hogy a fotózás iránti érdeklődésemet a hobby szintről magasabb szintre szeretném emelni. Ugyanebben az évben kezdődött az esküvői fotózás és videózás iránti céltudatos érdeklődés és fokozatos fejlődés folyamata.

- Milyen változások történtek a kezdetek óta?

A kezdetekben volt egy kollégám, akivel közösen vállaltunk esküvői fotózást és videózást, így én a videózás ágazatában fejlesztettem magam. Elvégeztem Brassóban egy kamerás továbbképzést, megvásároltam életem első kameráját, és innen indult lényegében a kaland. Friss házas lévén rájöttem, hogy egyre kevesebb időt sikerül a feleségemmel tölteni, mivel hétköznap ő sokat dolgozik, hétvégén pedig én voltam távol a fotózások miatt. Akkor kezdett el motoszkálni bennem, hogy a feleségem, Noémi fotózás iránti érdeklődését gyümölcsöztetni kéne és talán együtt is dolgozhatnánk, akár családi vállalkozásként is. Nem is kellett sokat győzködnöm, szívesen vállalta ezt a kihívást és elkezdett a szabad idejében gyakorolni. Egy kis idő elteltével fokozatosan dolgozni kezdett velem együtt. Most ott tartunk, hogy együtt dolgozunk immár 4-ik éve, és nagyszerűen működik ez a csapat, hisz elég egy tekintet és már tudjuk, mit is szeretne a másik közölni. Ezáltal folyamatosan tudjuk egymást segíteni és kiegészíteni az eseményeken.

- Melyek a legfőbb tevékenységi körök?

A legfőbb tevékenységi körünk jelen pillanatban az esküvői fotózás, de emellett terhes-, újszülött-, gyerek-, család-, termékfotózással is foglalkozunk, valamint az elmaradhatatlan keresztelők, gyerekzsúrok/szülinapok, konferenciák, koncertek stb. megörökítését is vállaljuk, és még sorolhatnám. Próbáljuk az élet minden egyes mozzanatát sajátos stílusunkban megörökíteni.

- Sokan válaszják ezt a szakmát, Önöknek mi az erősségük?

Valóban így van, szoktunk is nevetni ezen, hogy Sepsiszentgyörgy viszonylatában egyre több a turkáló és a fotós. Viccet félretéve, abban hiszünk, hogy mindenkinek van hely a piacon, csak mindenki meg kell találja azt a célközönséget, aki a szemléletével, elképzelésével, stílusával azonosulni tud. Ebben a szakmában soha nem lehet a legjobb lenni, talán nem is lehetne objektív módon megnevezni azt, hogy mi a legjobb. Mindig törekedni kell a fejlődés irányába, és úgy gondolom, hogy mi ezt nap mint nap próbáljuk megtenni. 
Hogy mi az erősségünk? Ha már így meg kell nevezzem, akkor a visszajelzések alapján talán az, hogy harmónikus és kiegyensúlyozott páros vagyunk, akik próbálnak minden egyes esküvőn úgy teljesíteni, mintha az a saját felejthetetlen nagy napjuk lenne. 

- Melyek a további terveik?

Terveink vannak, nem is kevés, csak néha gondot okoz az egyre rövidebbnek tűnő idő. Rövid távú terveink között talán említésre méltó az, hogy idéntől, egybekötve a teljes arculat frissítéssel, megpróbálunk csak fotózással foglalkozni az eseményeken, de két fotós jelenlétével. Tapasztalataink alapján teljesen másképp lehet megörökíteni egy eseményt, amikor egy női és egy férfi szem külön látásmódját egybeolvasztjuk... bízunk benne, hogy a kedves érdeklődők is átlátják ennek előnyeit és velünk együtt dolgoznak majd a feledhetetlen emlékek megörökítésében. 

Keresés a honlapon:
Magyar | Română