csik-udv hsz-csik
Szabadidő Sepsiszentgyörgyön (27. szám, 2017 tavasz)

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonában levő Sepsi ReKreatív R.t. a szabadidős- és sporttevékenységek körében kínál szolgáltatásokat a helyiek és a turisták számára. Szolgáltatásaik nagy népszerűségnek örvendenek, mert úgy a hideg, mint a meleg évszakra kínálnak szórakozási lehetőséget. A Sepsi ReKreatív R.t. marketing igazgatójával, Igyártó Gabriellával beszélgetett mukatársunk, Bezsnei-Török Noémi.

- Mikor és milyen céllal alakult a Sepsi ReKreatív?

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonában levő Sepsi ReKreatív R.t. 2016 február elseje óta működik, feladata a városi tulajdonban levő szabadidős- és sportlétesítmények üzemeltetése. A Sepsi ReKreatív R.t.-hez tartozó létesítmények Sepsiszentgyörgy területén a városi uszoda, a főtéren és a Vadász utcában működő két mobil korcsolyapálya, a városi strand és a Vadász utcai sportcsarnok; Sugásfürdőn pedig a két sípálya és a Borvizek Útja program keretében épült Sugás Spa fürdőközpont. 

- Milyen szolgáltatásokat kínálnak a vendégek számára?

Alapvetően a szabadidős- és sporttevékenységek körében kínálunk szolgáltatásokat, a sugásfürdői sípályákra és a mobil korcsolyapályákra várjuk a téli sportok szerelmeseit, a forró nyári napokon a strandon hűsülhetnek vendégeink; a városi uszoda és a sugásfürdői Spa egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A sportcsarnok rendelkezésre áll minden nap csoportok számára, valamint edzések, versenyek, különböző kulturális és sportesemények megszervezése céljából is bérelhető.

Bővebben a létesítményeinkről: Az otthonosan berendezett Sugásfürdői Spa központban hideg- és melegvizes medencék, szaunák, gőzfürdő, edzőterem és konferenciaterem áll rendelkezésre akár 30 fős csoportok számára is! Teraszunkon kávé, üdítőitalok, fröccsök és sok más egyéb várja a látogatókat.
Az uszoda rendelkezik egy felnőtt- és egy gyerek fedett medencével, sóbarlanggal és két szaunával, emel-lett ingyenes szauna szeánszokat és úszásoktatást is biztosítunk.
A strandon egy kisebb 40 cm mély gyerekmedence, egy öt méteres csúszdát fogadó 1,5 méter mély medence, egy 17x10 méteres, 1,1-1,2 méter mély tanuló úszómedence, és egy sodrófolyosóval, nyaki massszírozókkal ellátott "élménymedence" várja a látogatókat. Mind a négy medence vize melegített, a tisztítórendszer pedig teljesen automatizált.
Sugásfürdő két, 250 és 560 m hosszú sípályával rendelkezik. Nehézségi fokozatuk közepes. Mind a két pálya hóágyúzott, géppel kezelt. A világításnak köszönhetően lehetőség van esti sízésre, kölcsönzésre, és igény szerint síoktatást is biztosítunk. Sportolási lehetőségek a sportcsarnokban: kézilabda, futball, kosárlabda, tenisz.

- Kik látogatják ezeket leginkább?

Létesítményeink látogatóinak döntő többsége sepsiszentgyörgyi és környékbeli lakosokból tevődik össze, Sugásfürdőn viszont a helyi látogatók mellett számottevő a Brassó megyéből érkezett vendégek száma. Korösszetétel szempontjából jelentős különbség a korcsolyapályák forgalmi mutatóiban lelhető fel, ahol az eladott jegyek mintegy 90 százalékát a gyerek jegyek teszik ki. Az uszodába rendszeresen visszatérő vendégek (napi vagy heti rendszerességgel úszó törzsközönség) az összforgalom negyed részét alkotják, a látogatók többsége napi jegyet vásárol.

- Az idei tél kedvezett a sugásfürdői síelésnek. Milyen visszajelzéseket kaptak az ottani szolgáltatásokról?

A kedvező időjárási feltételek mellett sikerült minőségi pályákat kialakítani; december első napjaitól kezdve a pályák folyamatosan hóágyúzva voltak, 16-án már megnyitottuk az akkorra már 50 cm-es hóréteggel borított kis sípályát, január első hetében pedig a nagy pálya felvonóját is üzembe helyeztük. Egy-két esős napot leszámítva, vendégeink meg vannak elégedve a pályák minőségével. A megyén kívülről érkező látogatók megkérdezésünkre elmondták: az alacsony árkategória és optimális minőségű pályák miatt választják Sugásfürdőt a lakhelyükhöz közelebb eső sípályák helyett, ahol a hasonló minőség mellett nagyon magasak az árak.

- Melyek a további terveik?

Szolgáltatástól függetlenül, mindig törekedni kell a minőségre, emellett elengedhetetlen a folyamatosság, és az ügyfélközpontú magatartás. A Sepsi ReKreatívnál az a célunk, hogy a meglévő szolgáltatástartalmak színvonalát folyamatosan javítsuk, továbbá, lehetőségeinktől függően új szolgáltatástartalmak bevezetésével szeretnénk népszerűsíteni létesítményeinket.

Jelentős változások az uszodában történtek, ahol a gyerekoktatás és a szabadidős úszás külön idősávokra lett osztva, ezzel lehetővé téve egyfelől a minőségibb oktatást, másfelől biztosítani tudjuk a zavartalan szabadidős úszást. A déli szünet másfél órás időtartamról 30 percre rövidült le, emellett teljesen fel lettek újítva a férfi- és női mosdók és öltözők. Nagy népszerűségnek örvend az új szolgáltatásként bevezetett szauna szeánsz, amely egy szaunamester által irányított meghatározott időtartamú intenzívebb szauna program, mely során a szakember alkalmanként ráöntéssel, szellőztetéssel, különböző ventillációs technikák alkalmazásával befolyásolja a hőmérsékletet, páratartalmat, hőérzetet. A megfelelő illóolajokkal vagy illékony anyagokkal nyugtató, relaxáló, gyógyító hatást ér el. A szolgáltatás a jegyváltást követően ingyen igénybevehető.
A Sugásfürdői Spa központban a meglévő szolgáltatástartalmon kívül kialakítottunk egy teraszt, ahol kávé, üdítőitalok, fröccsök és sok más egyéb várja látogatóinkat.

Hamarosan érvénybe léptetünk egy egységes jegyrendszert, ami biztosítja a létesítményeink közti átjárhatóságot, amely azt jelenti, hogy a megváltott bérlet nem csak az adott létesítményben lesz érvényes, hanem a közös jegyrendszerbe bekerülő összes létesítményben felhasználható lesz.

Keresés a honlapon:
Magyar | Română