csik-udv hsz-csik
Őrizzük meg emlékeinket! (10. szám, 2012 tél)

Manapság számítógépeken, közösségi portálokon nagy számban fellelhetők a fényképek, amelyek az utazások, események elengedhetetlen velejárói. Elmondható, hogy szinte mindenki megörökíti utazásai során a látnivalókat, élete eseményeit, a szeretteivel töltött perceit. Ezzel néz szembe egy megyeszékhelyi cég, a MultiNr Kft., amely a www.creeazacadou.ro honlapot üzemeli. A honlap eltökélt szándéka, hogy ne hagyja elveszni az értékeket, kézzelfoghatóvá tegye a fontos pillanatokat. Igényes fotóalbumot és üvegre nyomtatott képeket is készítenek.

A cég termék menedzserét, Kicsi Kingát kérdezte Török Noémi a tevékenységükről. 

- Mikor indult a www.creeazacadou.ro honlap és mi a fő profilja?

Egy éve kezdtük el a munkát, különböző típusú albumokat gyártunk, akár fotó borítóval, akár műbőr borítóval, különböző alkalmakra, amely lehet keresztelés, iskolavégzés, iskolai óvodai szereplés stb. Lefotózza az eseményt egy fotós vagy a család, és a szülőknek, nagyszülőknek lehet máris ajándékba adni. Arra koncentrálunk, hogy az emlékeinket megőrízzük, amit kitehetünk a polcra, és másnak is megmutathatunk. Ideális ajándék is lehet akár nőnapra, karácsonyra, születésnapra. Például Valentin napra egy külön kollekciót szeretnénk összeállítani. 

- Milyen elképzeléssel indultak el a honlap szolgáltatásai? Honnan jött az ötlet, hogy fotóalbumokat készítsenek?

Az alap elgondolás az volt, hogy az emlékeinket őrizzük meg, ne hagyjuk elveszni. Én kismamaként is igyekszem kihasználni az efféle dolgokat, legalább háromhavonta egy kisebb albumot készítek a gyermekem meghatározó pillanatairól. Az album sokkal személyesebb, mint a számítógépen őrzött digitális fotók. Ez egy emlék, ami megmarad. Oda lehet adni például a nagymamának a kezébe is. Én a 85 éves nagymamámnak is összegyűjtöttem a régi és új fotóit, beszkenneltem a régebbieket, és így tudtam készíteni egy albumot, ahol az életében zajló események vannak, az elején ő szerepel a tatával, utána a gyerekeivel, majd az unokák is megjelennek rajtuk. Azt hiszem, hogy az ilyen emlék pótolhatatlan. 

- Mekkora az érdeklődés az online rendelhető fotóalbumok iránt?

A mai rohanó világban, amikor szinte minden percünk be van táblázva, segítséget nyújt az online rendelés, album szerkesztés. Otthon számítógép előtt ülve nagyon rövid idő alatt személyre szabott ajándékot készíthetünk szeretteinknek. Ebből kiindulva úgy érezzük, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az online fotóalbumok íránt. A vásárlók kezdik felfedezni a kényelmes vásárlás lehetőségét. 

- Milyen különlegességeket ajánlanak?

A szokásos fotóalbumok mellett van egy újdonság, amit mi dobtunk piacra, ez egy fából készülő doboz, amit fényképekkel vonunk be. Tudunk ebből egy egész kollekciót is készíteni, tehát a különbőző méretű albumoknak ugyanolyan borítást, jelleget adni, mint a doboznak. 

- Hogyan lehet rendelni?

Az érdeklődőket kérjük, hogy regisztráljanak honlapunkon, a www.creeazacadou.ro oldalon, ahol fel is tölthetik azon fényképeiket, melyeket szeretnének az albumban viszontlátni. Fontos megjegyeznem, hogy amikor eldöntjük, hogy szeretnénk albumot rendelni, legelőször válogassuk ki a fotókat egy külön mappába. A fotók mennyisége a rendelt album méretétől függ. Egy oldalra lehet egyetlen képet vagy kettőt, hármat is rendelni, tetszés szerint. A fotók feltöltése után lehet kiválasztani azt, hogy milyen legyen a borító, hogy dobozt szeretnénk-e. A kívánt méretet is itt választhatjuk ki. Két-három nap a legyártási idő, utána küldjük is postán az albumot, ami még egy napba telik, tehát három-négy nappal a rendelés után, máris kézbe lehet venni az albumot. Az online elkészített albumokat több alkalommal is, későbbi időpontban újra meg lehet rendelni. Az album elkészítése azért ajánlott, mert mindenki saját ízlése szerint alakíthatja, bele tudja vinni az egyéníségét. De vannak képzett grafikusaink is, akik összerakják az albumot a választott képek alapján, csak jóvá kell hagyja azt a megrendelő. Mindenképp az a legfontosabb, hogy a szép pillanatokat nyomtatva is megőrizzük.

- Mi a teendő, ha valakinek nincs ideje foglalkozni az albummal, de mégis szeretne rendelni?

Személyesen Sepsiszentgyörgyön a Leo bababoltban és a MAMUT COPY-ban is le lehet adni a rendelést. 

- Mivel nyújt többet a www.creeazacadou.ro honlap más fotós cégeknél?

Cégünk a legújabb géppel van felszerelve, illetve egyedi a teljes kollekció rendelésének lehetősége. 

- Az albumok mellett mit lehet rendelni?

Most már üvegre is tudunk nyomtatni, és festővászonra, vagy akár tapétára. Ez is egy új dolog a piacon, még nem foglalkozik vele más, tudomásunk szerint. 

Keresés a honlapon:
Magyar | Română