csik-udv hsz-csik
Családi programok az Őszi vásáron

A 7. Őszi vásár programkínálata a hagyományoknak megfelelően, idén is a család minden tagját megszólítja: a kicsiket változatos és tartalmas gyerekprogramok, a felnőtteket gazdag kézműves és őstermelői vásár, koncertek és táncelőadások, vásári csárda várja október 14-én és 15-én, Sepsiszentgyörgy főterén. 

 

Az Őszi vásár idei központi témája a méhek és a méz, amely visszaköszön a rendezvény több pontján is. Kiállításon mutatják be, hogyan készül a méz, de számos interaktív foglalkozást is szerveznek ennek kapcsán, sőt mézlovagok avatására is sor kerül. Demeter Éva papírszínház segítségével idézi meg a Méhkirálynő történetét, természetesen a mézes sütemények és a mézkóstolás, a méhecske jelmez kipróbálása és fotózkodás sem maradhat ki a programból. A foglalkozásokon résztvevő gyerekek garasokat kapnak, amelyet mézre is be lehet majd a vásári boltban váltani. A mézes programokat a Romániai Méhészek Egyesületének Kovászna megyei fiókjával partnerségben szervezik. 

A gyerekeknek idén a magyarországi Toma és csapatának vezetésével szerveznek történeti játékokat. A résztvevőket jelmezes játékmesterek vezetik be a korabeli játékok világába, nem hiányozhatnak az udvari bolondok sem, a vásári tréfa, a furfangosok és a gondűző gondolkodósok. Toma és csapatának mottója: "Ha örömmel teszed: szórakozol. Ha mást is rábírsz: vetélkedsz. Ha nem győzni akarsz: játszol”. A logikai, ügyességi, bátorságot, leleményességet próbára tevő játékok sokasága mellett mindkét nap lesz táncház és gyerekkoncert is.  

Esténként a világzene és népzene kap hangsúlyos szerepet, a virtuóz és lendületes tamburaegyüttes, a délszláv és balkáni zenét játszó Söndörgő zenekar Magyarországról érkezik, akárcsak a HolddalaNap, amelynek tagjai főleg balkáni, perzsa, latin-amerikai és a flamenco hangszerekkel, dallamvilággal dolgoznak. A magyar népzene népszerűsítését célozza a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai muzsikusok által létrehozott Spontán együttes, amely még alakulása évében elnyerte a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztivál első díját. Az esti koncertprogramot színesíti Nicolae Voiculeț pánsípművész fellépése is. 

Az Őszi vásár programja hamarosan elérhető az önkormányzat honlapján, a http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/ honlapon, és az alábbi fb-oldalon: https://www.facebook.com/events/1946878135589601/

A 7. Őszi vásár szervezője Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

Keresés a honlapon:
Magyar | Română