csik-udv hsz-csik
A Tehenesek című dokumentumfilm bemutatója

A Tehenesek című dokumentumfilm (r. Vargyasi Levente) 2017. november 13-án, hétfőn a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, 18 órától lesz látható a nagyközönség számára.

A bemutatót követően beszélgetésre kerül sor az alkotókkal. A belépés díjtalan. A helyekszáma korlátozott. Jegyet a Művész mozi pénztáránál lehet foglalni.

A dokumentumfilm a Variart és a Dunatáj koprodukciója, amely a Médiatanács MagyarMédia Mecenatúra támogatásával készült.

A film a háromszéki (erdélyi) magyar szarvasmarhatartók aktuális helyzetét tárja fel a 2015 és 2017 közti periódusban. Párhuzamos gazdasorsokkal találkozik a néző. A filmben szerepelnek: az egyesületi elnök, a hagyományosan gazdálkodó vidéki kisgazda, a fejlesztésekben gondolkodó, húsmarhákattenyésztő nagygazda. Fontos szerep jut az érdekvédelmi szövetkezeteknek, egyesületeknek is.

A film készítői jelen voltak a Kézdi-tej megalakulásánál és elkísérték a gazdákat a fővárosba is, ahol a tej alacsony felvásárlási ára miatt tüntetnek. A különböző helyszíneken zajló eseményeket Ötvös Mózes, a Szarvasmarhatartók Egyesületének idős elnöke kapcsolja össze, aki maga is aktív gazdakéntéli mindennapjait és szívvel-lélekkel küzd a kisgazdalét fenntarthatóságáért.

Keresés a honlapon:
Magyar | Română