csik-udv hsz-csik
Gyűjtemények háza - Téli programajánló

Kézdivásárhely 20. Udvartér 1. sz. 8.
Telefon: 0744202702
Web: www.gyujtemenyekhaza.ro

Nyitva van naponta 8-19 óráig, a belépés ingyenes. 

Az állandó kiállítási anyaga mellett (vasterem, jelvények - kitüntetések - filuménia, katonagombok, 1963-79 évek atlétáinak emléksarka, 1848 forradalom és szabadság harc emlékének terme, kinderbarlang, üveggyűjtemény, kézdivásárhelyi képes levelezőlapok az 1900 évek első feléből) az időszakos kiállítóteremben különböző kiállítási anyagot, tárlatot lehet megtekinteni.

Időszakos kiállítások: 

- 2017. november 18. - 2018. január 10.: a kézdivásárhelyi Hobbi Cserebere Klub 17. kiállítására kerül sor, ahol a klub tagságának gyűjteményeiből, különféle gyűjtési témakörök: jelvények, kitüntetések, képes levelező lapok, papírszalvéták, mérőeszközök, bakelit hanglemezek, bélyegek, festmények, gomb kompozíciók, papír és fém pénzek, kártyanaptárak, preparált lepkék és bogarak, a babák egy része az Olga galéria gyűjteményéből, valamint a sepsiszentgyörgyi Csere Klub két tagjainak jelvény, kártyanaptár, telefonkártyái is. Ugyanekkor a kézdivásárhelyi Nagy József nyugdíjas utóbbi három makettjének a bemutatására is sor kerül. 

- 2018. január 18. - március 30. között a Brassóban élő Zsigmond Júlia amatőr festőművész alkotásai lesznek kiállítva.  

A Szabadidőkalauz  Beke Ernővel, a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza megálmodójával és a megvalósítójával 2014 tavaszán készített interjút, amely itt olvasható.

Keresés a honlapon:
Magyar | Română