csik-udv hsz-csik
Hagyományos gazdálkodás Székelyföldön - fotópályázat

Napjainkban a rendkívül felgyorsult gazdasági és technikai változások következtében világszerte modernizálódott a mezőgazdaság, gazdálkodás, földművelés és állattenyésztés. Az emberi munka helyét a legtöbb esetben átvették a nagy hatékonyságot ígérő gépek. Az egyre modernebb világ és életvitel részeként sajnos a hagyományos mezőgazdaság világszerte haldoklik.

Ennek ellenére Székelyföldön még mindig találunk olyan közösségeket, embereket, akik hagyományos mezőgazdaságból élnek, vagy a napi munka mellett a hagyományos gazdálkodással is foglalkoznak, noha már nem úgy, mint nagyanyáink idejében, de azért gépek nélkül, saját ellátásukra termelnek. És örömmel mondhatjuk el azt is, hogy hazánkban a hagyományos mezőgazdaság újból fejlődésnek indult. Például gondoljunk csak a székelyföldi hagyományos termékvásárokra, ahol egyre több mezőgazdaságból és állattenyésztésből származó jóféle enni- és innivalóval találkozunk.

Ezt a hagyományos állattenyésztő és növénytermesztő gazdálkodást szeretnénk feleleveníteni és bemutatni egy fotópályázat keretében.

Olyan fényképeket várunk, amelyek a székely gazdálkodás hagyományos oldalát örökítik meg.

A fotópályázat nyílt, részt vehet benne bárki saját készítésű digitális képekkel.

A beérkezett fényképeket közzé fogjuk tenni az internetes oldalunkon (www.szabadidokalauz.ro/fotopalyazat).
A zsűri által arra érdemesnek talált pályaműveket díjazni fogjuk.

Nyeremények:

1 díj:
- 200 lejes vásárlási utalvány a székelyudvarhelyi Bagolyvár könyvesbolt jóvoltából
- egy 4 személyes utalvány az Időutazás programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 240 lej)
- egy VIP kártya a Parajdi Wellness Center jóvoltából, amely 4 belépésre jogosít fel a wellnessbe, és a bent lévő összes szolgáltatás használatára

2 díj:
- egy 2 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 100 lej)
- egy 4 személyes utalvány a Korondi Séta programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 180 lej)
- egy VIP kártya a Parajdi Wellness Center jóvoltából, amely 4 belépésre jogosít fel a wellnessbe, és a bent lévő összes szolgáltatás használatára

3 díj:
- egy 2 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 100 lej)
- egy 4 személyes utalvány az Élményműhely programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 60 lej) 

A pályázaton való részvétel módja:

 • A pályázó digitális formában kell elküldje a fényképeket, kötelezően mellékelve a személyes adatait (név, cím, telefonszám). Az itt megadott személyes adatok nem nyilvánosak
 • A fényképeket JPG formátumban kell beküldeni.
 • Egy pályázó maximum 10 képpel vehet részt a versenyen.
 • A drótpostacímünkre várjuk a fotókat: szabadidokalauz@gmail.com
 • A pályázaton csak kizárólag saját felvételekkel lehet részt venni, az esetleges szerzői jogi problémákért a kép beküldője vállalja a teljes körű jogi, anyagi és erkölcsi felelősséget.
 • A pályázaton való részvételnek korhatárbeli megkötése nincs.
 • Színes és fekete-fehér képekkel egyaránt lehet pályázni.
 • Digitális képmódosításokat elfogadunk, amennyiben segítik a tartalom megjelenítését.
 • A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a gyűlöletkeltésre alkalmas, közerkölcsöt sértő fotók beküldőjét kizárja a versenyből.
 • A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beküldött képeket ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja weboldalán, illetve a nyomtatott kiadványaiban, természetesen a fotós megnevezésével.
 • A pályázó a benevezésével elfogadja a feltételeket, a zsűri majdani döntését, és felelősséget vállal saját alkotásáért.

A fényképeket 2016. február 1-től lehet beküldeni.
A beküldés lezárása április 15-én történik.
A fotókat április utolsó hetében bíráljuk el.

Eredményhirdetés és díjkiosztás április végén lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot.

További információkért forduljanak a szerkesztőségünkhöz:
Székelyudvarhely, Fások utca 14/8. szám, telefon: 0732165846
szabadidokalauz@gmail.com

Minden pályázónak eredményes munkát kívánunk!

Keresés a honlapon:
Magyar | Română